De Duitse voetbalploeg verblijft tijdens het WK in een gloednieuw resort dat momenteel uit de grond wordt gestampt.

Bondscoach Joachim Löw en zijn selectie verblijven in 'Campo Bahia', aan de kust van de staat Bahia.

Rijke Duitsers laten momenteel het luxueuze onderkomen bouwen voor de 'Mannschaft', zo maakte de voetbalbond DFB vrijdag bekend.

Löw kon geen hotel vinden dat voldoet aan zijn strenge eisen en kiest daarom voor het nog in aanbouw zijnde sport- en natuurresort in Bahia.

De uitvalsbasis van de Duitsers, die in maart klaar moet zijn, bestaat uit veertien huisjes met in totaal 65 kamers voor de voetballers en het begeleidend personeel.

Het trainingsveld en perscentrum liggen op vijf minuten lopen, het vliegveld van Porto Seguro is binnen 45 minuten te bereiken. Van daaruit kunnen de Duitsers in de groepsfase makkelijk en snel reizen naar de speelsteden Salvador (tegen Portugal), Fortaleza (Ghana) en Recife (Verenigde Staten).

Oefeninterlands

De drievoudig wereldkampioen arriveert op 8 juni in 'Campo Bahia', ruim een week voor de eerste groepswedstrijd tegen Portugal. In de aanloop naar het WK speelt Duitsland drie oefeninterlands: op 13 mei in Hamburg tegen Polen, op 1 juni in Mönchengladbach en 5 dagen later de 'uitzwaaiwedstrijd' in Mainz.

De laatste twee tegenstanders zijn nog niet bekend. Tussendoor gaat Löw met zijn ploeg op trainingskamp in Zuid-Tirol. Op 5 maart speelt de 'Mannschaft' al een oefeninterland tegen Chili, één van de opponenten van Oranje op het WK.

Lees al het voetbalnieuws op NUsport