De KNLTB heeft Paul Haarhuis per 1 januari aangesteld als captain van het Nederlands Fed Cup-team.

De 47-jarige oud-tennisser volgt Manon Bollegraf op, die aan het eind van het jaar stopt.

Naast zijn taken als captain voor het Fed Cup-team blijft Haarhuis zijn werkzaamheden bij de jeugd voor de tennisbond uitvoeren.

De bond wil komende jaren inzetten op intensievere begeleiding van de speelsters tijdens hun toernooien in zowel binnen-  als buitenland.

"Ik heb het vertrouwen dat Paul daar de gewenste invulling aan kan geven. Hij beschikt over veel internationale ervaring, opgedaan tijdens zijn actieve carrière", aldus directeur sportief Jan Siemerink van de KNLTB.

''Hij weet ook als geen ander wat het betekent voor een tennisser om in teamverband uit te komen. Zijn ervaring en expertise zijn van grote waarde voor het Fed Cup-team.''

Leerzaam

Haarhuis, die met Jacco Eltingh alle vier de Grand Slam-toernooien won in het dubbelspel, is blij met de uitbreiding van zijn takenpakket. 

''Ik weet hoe leerzaam en mooi het is om als tennisser in teamverband je land te mogen vertegenwoordigen, dat hoop ik ook op de speelsters van het Fed Cup-team over te brengen. Ik zie veel perspectief in het Nederlandse vrouwentennis en lever daar dan ook graag een bijdrage aan.''

Het Fed Cup-team speelt van 4 tot 9 februari in Boedapest in groep 1 van de Europees/Afrikaanse zone.

Nederland staat 31e op de Fed Cup-ranking. In 1997 behaalde het team de beste prestatie door tweede te worden. In 1999 kwam Nederland voor het laatst uit in de wereldgroep.