Mario Balotelli ontsnapte woensdag tegen Ajax aan een rode kaart na een grove overtreding op Daley Blind. Scheidsrechter Howard Webb gaf de spits van AC Milan slechts geel.

Trainer Frank de Boer en 'slachtoffer' Blind hadden geen goed woord over voor dat besluit. Balotelli, die met zijn streken veel vrije trappen versierde, was het daar uiteraard niet mee eens.

"Het was een gevecht, maar wel op een professionele manier", zei Balotelli met een veelzeggende glimlach over zijn strijd met de defensie van de Amsterdammers.

Zijn teamgenoot Riccardo Montolivo had na ruim twintig minuten wel direct rood gekregen. "Daarna was het een zware wedstrijd en vanaf dat moment moesten wij veel verdedigen."

Balotelli moest zich zelfs soms in het eigen strafschopgebied melden. "Dat was de enige manier om de 0-0 vast te houden. Ik ben er trots op dat wij het hebben gehaald."

Blind had het idee dat Webb geen rode kaart durfde te geven aan Balotelli. "De scheidsrechter durfde het niet aan. Dat vind ik wel jammer, een kaart is een kaart ondanks de stand of wat er eerder is voorgevallen."

Bekijk het interview met Balotelli:

Lees ook: De Boer: 'Het was een schande'

Lees ook: Nigel de Jong: 'Alle credits aan Ajax'

Lees ook: Fischer: 'We hebben veel geleerd'