Trainer Frank de Boer van Ajax sprak harde woorden na de uitschakeling van zijn elftal in de Champions League.

De 0-0 bij AC Milan was woensdagavond niet voldoende. ''Het antivoetbal heeft gewonnen'', sprak de coach. ''Milan heeft op een ongelooflijke manier lopen tijdrekken. Zelfs de ballenjongens werkten mee. Het was een schande.''

Verwijten aan zijn eigen spelers had hij niet. ''We hebben er alles aangedaan. Er is goed gespeeld, we hebben kansen gehad, maar helaas was het geluk niet aan onze zijde."

"Met een man minder gingen de Italianen spelen zoals ze dat graag willen; met de kont tegen de eigen goal. Wij hebben de mogelijkheden gehad om toe te slaan, maar deden dat helaas niet.''

De Boer vervolgde zijn tirade over het gedrag van de Italianen. "Het leek wel of we in een theater zaten, als je zag wat voor fratsen ze allemaal uithalen."

Schande

Scheidsrechter Howard Webb kreeg ervan langs omdat hij volgens De Boer naast Riccardo Montolivo ook Mario Balotelli rood had moeten geven en veel te weinig extra tijd toekende. "De UEFA heeft het altijd over respect, maar ze zijn twintig minuten aan het tijdrekken en Webb trekt vijf minuten bij. Dat vind ik een schande."

"Hij moet Balotelli ook rood geven. Op dat moment laat Webb het toch weer door zijn vingers glippen. Dat zijn gewoon duidelijke dingen."

Ondanks de uitschakeling denkt De Boer dat het niet lang zal doorwerken in de groep. "Het is jammer natuurlijk, we waren twee keer tegen Milaan de bovenliggende partij dus dat is positief. Dit is een zeer grote teleurstelling, maar zeker geen dreun."

Lees ook: 'Ajax deed te weinig om Milan daadwerkelijk te straffen'

Lees ook: Geëmotioneerde Blind: 'Ik kan het niet begrijpen'