Ajax begint woensdagavond met Christian Poulsen en Bojan Krkic in de basis aan het cruciale Champions League-duel met AC Milan.

Poulsen neemt op het middenveld de plek over van Daley Blind, die op zijn beurt op de linksbackpositie van start zal gaan bij de Amsterdammers. Zaterdagavond stond Ruben Ligeon nog linksback in het met 4-0 gewonnen thuisduel met NAC Breda.

Bojan vervangt ten opzichte van de wedstrijd tegen NAC Danny Hoesen in de punt van de aanval. Stefano Denswil neemt centraal in de verdediging de plek over van de geschorste Joël Veltman.

Denswil vormt een koppel met Niklas Moisander. Verder kiest trainer Frank de Boer voor dezelfde namen als tegen NAC.

Bij AC Milan start oud-Ajacied Nigel de Jong op het middenveld. Urby Emanuelson, ook oud-speler van de landskampioen, is niet fit genoeg om aan de aftrap te staan. Mario Balotelli staat in de spits bij de Italianen.

Ajax moet in San Siro winnen om zich te verzekeren van een plek in de achtste finale van de Champions League. De Amsterdammers hebben in groep H zeven punten uit vijf wedstrijden. Milan heeft één punt meer. Barcelona is met tien punten al zeker van de volgende ronde en Celtic is met drie punten al uitgeschakeld.

Opstelling AC Milan: Abbiati; De Sciglio, Zapata, Constant, Bonera; Muntari, Montolivo, De Jong; Kaká, Balotelli, El Shaarawy.

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Moisander, Denswil, Blind; Klaassen, Poulsen, Serero; Schöne, Bojan, Fischer.

Lees ook: Ajax kan bijdragen aan uniek dieptepunt Italianen