Arjen Robben denkt dat Guus Hiddink een goede opvolger zou zijn van Louis van Gaal. De bondscoach van Oranje stopt na het WK in Brazilië en de Achterhoeker wordt veelvuldig genoemd als mogelijke nieuwe man.

"Ik heb ervaring met Hiddink en dat is wel een trainer die in mijn ogen heel goed kan werken met jonge jongens die aan het komen zijn. Dat is één ding wat zeker is", legt de momenteel geblesseerde Robben uit aan de NOS.

De strijd om het ambt lijkt tussen Hiddink en Feyenoord-coach Ronald Koeman te gaan. "Die wordt vaak genoemd en dat lijkt me ook een heel goede en geschikte trainer, maar met hem heb ik niet gewerkt."

Hiddink is inmiddels al 67, maar dat hoeft volgens Robben geen probleem te zijn. "Ik heb bij Bayern met Jupp Heynckes gewerkt en die was zeventig. Je ziet het bij heel veel clubs, de assistent doet heel veel op het veld en de trainer is een soort manager."

Advies

Robben, zelf tweede aanvoerder achter Robin van Persie en voor Kevin Strootman, hoopt dat hij en andere ervaren spelers van het Nederlands elftal om advies worden gevraagd bij de benoeming van een nieuwe keuzeheer. 

"De KNVB moet zelf een nieuwe trainer aanstellen, maar de spelersgroep heeft daar natuurlijk ook een bepaalde mening bij. Dan praat je misschien over de aanvoerders of de ervaren jongens, maar je kunt het natuurlijk niet iedereen naar de zin maken."