Jetro Willems kan donderdag weer meespelen bij PSV. De linksback is na een knieblessure teruggekeerd in de selectie van de Eindhovenaren.

De nummer tien van de eredivisie neemt het in de laatste groepswedstrijd van de Europa League op tegen Tsjornomorets Odessa.

PSV heeft in eigen stadion aan een punt genoeg voor Europese overwintering. Tsjornomorets moet winnen omdat de eerste onderlinge wedstrijd in Oekraïne met 2-0 gewonnen werd door de bezoekers.

Algemeen directeur Tiny Sanders liet eerder in de week doorschemeren het gezien de penibele situatie in de competitie niet zo erg te vinden als PSV wordt uitgeschakeld.

Trainer Phillip Cocu wilde daar niets van weten. ''Als je als doelstelling gesteld hebt om de volgende ronde te halen, ga je daar alles aan doen'', zei hij op de persconferentie.

Sanders zei maandag tegen de NOS dat een jaar zonder Europees voetbal 'in het belang van een jong team' zou zijn. PSV presteert dit seizoen namelijk ondermaats en wist in de competitie al zeven wedstrijden niet meer te winnen. Zaterdag was Vitesse in Eindhoven nog met 6-2 te sterk.

Ambitie

Ook Cocu stelde woensdag dat de belasting op de spelers invloed heeft op het team en de prestaties. ''Maar het is niet onze ambitie en de ambitie van de club om geen Europees voetbal te spelen'', zei de coach, die vindt dat spelers juist extra ervaring opdoen met dit soort duels.

''Als je een jonge speler bent en je speelt een aantal jaren Europees voetbal, dan wordt dat alleen maar makkelijker.''

De coach stelt dat PSV vol voor de overwinning gaat, hoewel een punt volstaat. ''Door de doelstelling te behalen zal het vertrouwen groeien bij een speler en het team en dat kan je weer gebruiken naar het weekeinde toe.''