LONS-LE-SAUNIER - Over zijn toekomst zwijgt Lance Armstrong nog even. Komt de Amerikaan volgend jaar terug voor een eventuele zevende eindzege in de Ronde van Frankrijk? Volgens woordvoerder Jörg Müller van de US Postal ploeg is die kans fifty-fifty.

Ploegleider Johan Bruyneel verwacht dat Armstrong nog een jaar doorgaat. "Hij fiets volgend jaar en Lance zal moeite hebben zich te motiveren als hij geen Ronde van Frankrijk rijdt." De ploeg van Armstrong krijgt volgend seizoen een nieuwe sponsor, Discovery Channel. Die geldschieter, die per jaar zo'n negen miljoen euro in de ploeg investeert, zal Armstrong graag aan de start zien verschijnen. De Amerikaan liet het deze week nog in het midden. "Ik maak mijn beslissing aan het einde van de Tour bekend."

"Hij fietst zeker nog een jaar", zei Müller vrijdag. "Alleen staan zijn wedstrijden nog niet vast." Bruyneel liet zich in de dezelfde termen uit. "We moeten nog praten over het programma." The New York Times haalde een hoge Tour-official aan, die meende te weten dat Armstrong volgend jaar zal kiezen tussen de Ronde van Italië en de Ronde van Spanje. Daarnaast zou hij enkele grote klassiekers willen rijden.

Volgens die krant heeft Armstrong de organisatoren van de Tour al op de hoogte gebracht van zijn voornemen niet terug te keren. Iedereen bij US Postal ontkent echter dat het besluit al is gevallen.