Ajax wacht woensdagavond een nieuwe test in de Champions League. Een overwinning bij AC Milan levert de ploeg van trainer Frank de Boer een plek in de volgende ronde van Europa's sterkste toernooi op.

De grote vraag is nog met welke opstelling beide teams voor de dag zullen komen in San Siro.

De Boer liet daarover dinsdagavond op zijn afsluitende persconferentie niks los, terwijl Milan-coach Massimiliano Allegri tot het laatste moment wilde afwachten of al zijn spelers fit genoeg zijn.

Door de schorsing van Joël Veltman, die twee weken geleden tegen FC Barcelona (2-1 zege) een rode kaart kreeg, moet De Boer improviseren. De meest logische optie lijkt Stefano Denswil een verdedigingsduo met Niklas Moisander te laten vormen. 

Ajax heeft echter door de blessure van Nicolai Boilesen ook een dunne bezetting op de linksbackpositie, waar Denswil eventueel ook zou kunnen spelen. In dat geval komt middenvelder Christian Poulsen wellicht als centrale verdediger in de ploeg.

Afgelopen zaterdag speelde de rechtsbenige Ruben Ligeon tegen NAC Breda (4-0) als linksback, maar hij beschikt niet over een sterk linkerbeen. Daley Blind was tot voor kort de vaste linksback van Ajax, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat De Boer Blind van het middenveld haalt. Sinds hij daar een linie vormt met Davy Klaassen en Thulani Serero rijgen de Amsterdammers de zeges aaneen.

Krkic

Ook in de Champions League werd een inhaalrace ingezet nadat Ajax in groep H na drie duels pas op één punt stond. Eén speelronde voor het einde zijn dat er inmiddels zeven. Milan heeft er acht, terwijl koploper Barcelona op tien staat.

Tegen Barcelona was Danny Hoesen een van de doelpuntenmakers, maar het ziet ernaar uit dat De Boer in Milaan voor Bojan Krkic kiest als aanvalsleider.

Bij de Milanezen is het vooral de vraag of Nigel de Jong kan starten. De oud-Ajacied heeft last van zijn knie. Ook Urby Emanuelson is licht geblesseerd. De kans dat hij de aftrap haalt is nog kleiner. De al langer geblesseerde Robinho ontbreekt sowieso, terwijl Allegri wel gewoon kan beschikken over zijn vedetten Kaká en Mario Balotelli.

Lees ook: Overzicht: Situatie in de Champions League-poules

Op NUsport.nl zijn de Champions League-duels vanavond via een liveblog te volgen.