Keisuke Honda verruilt CSKA Moskou met ingang van 3 januari voor AC Milan. 

Dat melden de Italianen woensdag op de officiële website. Het is nog niet bekend voor hoe lang de Japanner zich aan de Serie A-club verbindt.

Honda, die tussen januari 2008 en december 2009 bijna twee jaar uitkwam voor VVV-Venlo, komt in januari transfervrij over van CSKA, waar hij vier jaar actief is geweest.

De 27-jarige Japanner krijgt naar alle waarschijnlijk het rugnummer 10 bij de 'Rossoneri'.

In zijn eerste seizoen in Limburg degradeerde Honda met VVV uit de eredivisie. Een jaar later kroonden de Venlonaren zich echter al weer tot kampioen van de Jupiler League en werd een terugkeer naar de eredivisie afgedwongen.

Een halfjaar later had de Japanner dusdanig veel indruk gemaakt op CSKA dat de Russen zo'n negen miljoen euro neertelden voor de linksbenige middenvelder. Bij de regerend kampioen in de Premjer-Liga tekende Honda destijds een verbintenis tot januari 2014, waardoor hij nu transfervrij kan overstappen naar San Siro.

AC Milan maakt de deal met de 52-voudig international (20 goals) bekend op de dag dat het in een beslissend Champions League-duel aantreedt tegen Ajax.