Guus Hiddink heeft een aandeel genomen in De Graafschap. De trainer helpt de club uit zijn geboortestreek op die manier om uit de schulden te komen.

De Graafschap meldt dat de club van de vereniging betaald voetbal toestemming heeft gekregen om nieuwe aandelen uit te geven.

De huidige nummer vijf van de Jupiler League wil in totaal dertig aandelen verkopen. De clubleiding hoopt daarmee drie miljoen euro bij te kunnen schrijven. Eerder maakte De Graafschap al bekend dat een aandeel om en nabij de 100.000 euro zal kosten.

Nadat hij zich liet bijpraten over de toekomstplannen, besloot Hiddink om een aandeel te kopen. ''De Graafschap is een club van en voor iedereen. Ik vind het een goed plan dat iedereen straks de mogelijkheid heeft om te participeren in een aandeel'', reageerde Hiddink.

''Het feit dat ik een aandeel koop is ingegeven doordat ik De Graafschap een warm hart toedraag.''

De club uit de eerste divisie kampt al enige tijd met financiële problemen. De stadioneigenaren meldden onlangs dat zij garant staan voor het tekort van dit seizoen. Zij hebben nu volgens De Graafschap besloten daarnaast voor een 'substantieel bedrag' aandelen te kopen. 

Oproep

Hoeveel Hidddink voor zijn aandeel betaalt is niet bekendgemaakt. De Varssevelder roept andere oud-spelers van De Graafschap op zijn voorbeeld te volgen. ''Ik hoop dat er meer oud-spelers zijn die aandelen kopen. Dat geldt ook voor de supporters. Samen krijgen wij deze club weer verder vooruit, daar ben ik van overtuigd.''

Hiddink ziet de toekomst van de 'Superboeren' rooskleurig in. ''Binnenkort zit ik weer met de technische staf om de tafel. Als je kijkt naar de doelstellingen voor dit seizoen, te weten eindigen bij de top eerste divisie, nacompetitie spelen en de binding met het publiek aanhalen, dan loop je op schema. Dus geen paniek.''

De club is vanzelfsprekend dolblij met de geste van Hiddink. ''Geweldig hoe Guus dit oppikt, we zijn inderdaad hard aan het werk om meer oud-spelers te mobiliseren'', reageert algemeen directeur Henk Bloemers.

''De supportersvereniging gaat in december uitleggen hoe supporters samen een aandeel kunnen kopen en wat dit precies betekent qua rechten et cetera. Het plan ziet er in ieder geval goed uit.''

Zonder club

De 67-jarige Hiddink begon zowel zijn spelers- als trainersloopbaan bij De Graafschap. Momenteel zit hij zonder club na zijn vertrek bij het Russische Anzhi.

Hiddink wordt genoemd als één van de kandidaten om Louis van Gaal na het WK op te volgen als bondscoach.