Michael van Praag heeft zich woensdag uitgesproken tegen het gedrag van Sepp Blatter, de niet onomstreden voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA. 

''Het begint potsierlijk te worden'', oordeelde Van Praag tegenover het AD over de recentelijke publieke optredens van de Zwitser.

Blatter kreeg vrijdag veel kritiek toen hij bij de loting voor de groepsfase van het WK een minuut stilte voor de overleden Nelson Mandela al afkapte na welgeteld elf seconden.

''Behoorlijk ongepast'', zo vond Van Praag, die het incident zelf niet had gezien maar er wel veel over had gehoord.

''Ik vind het nu onderhand wel genoeg geweest met hem. Hij treedt af in 2015, zo is vastgelegd. En daar zal hij aan gehouden worden, lijkt me.''

''De rede die hij onlangs hield bij het 150-jarig bestaan van de Engelse voetbalbond was bijvoorbeeld tenenkrommend'', gaf Van Praag nog een voorbeeld waarbij Blatter geen geweldige indruk maakte. 

''Als je naar die uitglijders kijkt en naar hoe hij zich uit in sommige speeches, ja, dat komt slecht over. Het feit dat de FIFA stil blijft na de wereldwijde verontwaardiging over Blatters gedrag bij de WK-loting is veelbetekenend.''