Door een 3-1 nederlaag bij Olympiakos eindigde Anderlecht met één punt uit zes wedstrijden roemloos als laatste in groep C van de Champions League. De ploeg van trainer John van de Brom zorgde ongewild ook nog voor een pijnlijke primeur.

Voor het eerst in de historie van het miljoenenbal eindigde een club de wedstrijd met slechts acht man.

Het voor dit duel al uitgeschakelde Anderlecht kreeg van arbiter Wolfgang Stark liefst drie rode kaarten.

Van den Brom toonde zich na afloop woest op de Duitse scheidsrechter. ''Het was vanaf het begin duidelijk dat er maar één ploeg mocht winnen'', doelde hij op de Grieken die door de zege verder bekeren in de Champions League.

''En als dit dan de meest ervaren scheidsrechter uit Duitsland is, dan maak ik me daar zorgen over."

Cheikhou Kouyate, Fabrice N'Sakala en doelman Silvio Proto kregen de rode kaart bij de ploeg van de Nederlandse coach. Proto had liefst twee strafschoppen gestopt, nadat hij was weggestuurd benutte Olympiakos de derde penalty wel.

''We waren beducht voor het begin van de wedstrijd. Niet bang, maar beducht dat we overspoeld zouden worden, ook door de fanatieke supporters. Maar we kwamen daar goed door. Maar dan besef je dat je niet alleen tegen de tegenstander en de supporters speelt, maar ook tegen de arbitrage. En dan wordt het te veel'', zei Van den Brom.

Cynisch

"Na de wedstrijd hoorde ik ook dat het zijn laatste duel in de Champions League was. Nou, dan ben ik blij voor alle ploegen die in de toekomst nog in deze competitie uitkomen."

De ex-trainer van Vitesse klapte na het laatste fluitsignaal cynisch voor Stark. "Ik moet dat niet doen, dat weet ik ook wel. Maar het was zo duidelijk dat we hier niets konden halen."