Sebastian Vettel moet niets hebben van de nieuwe regel in de Formule 1 om dubbele punten te vergeven in de laatste Grand Prix van het seizoen.

De viervoudig wereldkampioen noemde de regel in het Duitse Sport Bild zelfs 'absurd'.

''Je kunt je toch ook niet voorstellen dat in de Bundesliga op de laatste speeldag ineens de punten dubbel tellen'', aldus de 26-jarige coureur van Red Bull.

''Het is een absurd idee en straft de coureurs die het hele seizoen hard hebben gewerkt. Ik respecteer de oude tradities in de Formule 1 en begrijp niets van deze verandering'', zegt Vettel, die afgelopen seizoen de tweede helft domineerde met negen zeges op rij.

De internationale autosportfederatie FIA kondigde maandag een aantal nieuwe regels aan voor het volgende wereldkampioenschap in de koningsklasse van de autosport.

Het invoeren van dubbele punten in de slotrace, die komend seizoen in Abu Dhabi verreden wordt, zal volgens de Formule 1 de spanning in de titelrace vergroten.

Vettel werd afgelopen seizoen voor de vierde keer op rij wereldkampioen in de Formule 1. Afgelopen seizoen stelde hij de wereldtitel al veilig met nog drie races te gaan.