LONS-LE-SAUNIER - Marc Lotz heeft ook een tweede poging voor een etappezege in de Ronde van Frankrijk zien mislukken. De Rabocoureur maakte vrijdag in de achttiende etappe deel uit van de juiste ontsnapping van zes coureurs, maar kon zich na 166,5 kilometer tussen Annemasse en Lons-Le-Saunier uiteindelijk niet mengen in de strijd om de dagprijs.

De winst ging naar de Spanjaard Juan Miguel Mercado, die zijn landgenoot Vicente Garcia Acosta in de sprint versloeg. Het tweetal was op de laatste klim bij hun vier medevluchters weggereden. Lotz finishte op kleine achterstand als vijfde.

Zondag in de veertiende etappe zat Lotz ook al mee in de goede ontsnapping, maar ook toen lukte het niet de dagprijs binnen te halen. Lotz richtte zich vrijdag in de kopgroep op de Spanjaard Juan Antonio Flecha. ,,Dat is een gok. Hij was de sterkste. Weer niks'', klonk het teleurgesteld.

Op de klim hoopte Lotz nog dat Flecha het gat kon dichtrijden. ,,Ik heb mijn ogen dicht gedaan en op de top gekeken waar ik uitkwam. Dat was op zo'n twintig meter. Mijn vorm is goed, maar zo'n jongen als Mercado kan goed bergop en ook op het vlakke hard rijden.''

Peloton

Het peloton maakte er ver na de ritwinnaar nog een scherpe sprint van om de zevende plaats. Die werd gewonnen door de Noor Hushovd, die de Australiër McEwen voorbleef. McEwen behield de groene puntentrui, maar zag de voorsprong op Hushovd weer iets slinken.