Vitesse en Mike Havenaar zijn niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van vier wedstrijden schorsing. Dat meldt de Arnhemse eredivisionist dinsdag.

De aanklager betaald voetbal had die straf voorgesteld voor de schop die de Japanner zaterdag uitdeelde aan Stijn Schaars in het duel met PSV (6-2-winst voor Vitesse).

Het incident ontging scheidsrechter Bas Nijhuis tijdens de wedstrijd, maar die erkende na het duel wel (op basis van videobeelden) dat Havenaar rood had moeten hebben.

De spits van Vitesse wordt door de aanklager betaald voetbal 'het trappen van dan wel ernstig gemeen spel tegen Schaars' verweten.

De aanklager stelde een onderzoek in naar de actie van de Japanse spits en kwam tot het voorstel van vier wedstrijden schorsing. Daar gingen Vitesse en Havenaar niet mee akkoord, waardoor de zaak nu voor de tuchtcommissie komt.

Schaars liep bij de actie van Havenaar een haarscheurtje op in zijn kuitspier en is zo'n zes weken uitgeschakeld. Extra pijnlijk voor PSV was dat Havenaar, die de overtreding kort voor rust beging, in de tweede helft één van de doelpuntenmakers was namens Vitesse.