Arjen Robben staat open voor een nieuw contract bij Bayern München. Dat heeft de aanvaller laten weten als reactie op uitspraken van bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge.

Rummenigge zei zondag dat Bayern op korte termijn met Robben om te tafel wil om te praten over het verlengen van zijn medio 2015 aflopende verbintenis.

Dat ziet de bijna dertigjarige Robben zondermeer zitten. Hij verwacht nog enkele jaren op topniveau te kunnen spelen. ''En als dat bij Bayern kan, dan zeg ik op dit moment: graag'', aldus Robben in het AD.

''Ik voel me erg thuis bij de club en in Duitsland en dat geldt ook voor mijn gezin. Dit is mijn vijfde seizoen bij Bayern, het elftal is nog steeds in ontwikkeling en mij persoonlijk kennen ze door en door. Ze weten dat ik altijd goed ben teruggekomen van blessure.''

Momenteel is Robben herstellende van een knieblessure. Hij zal pas in het nieuwe jaar weer voetballen.

Een contractverlenging betekent wellicht dat de Groninger zijn carrière ook bij Bayern afsluit. ''Misschien wel, misschien niet. Laten we niet te ver vooruit kijken. Eerst maar eens horen waar de club mee komt.''