Jong Ajax en Jong PSV hebben maandagavond in de Jupiler League in Amsterdam met 2-2 gelijkgespeeld.

Net als tijdens de heenwedstrijd in Eindhoven wisten de beloften van PSV een 2-0 voorsprong niet vast te houden. Toen zegevierden de Ajacieden met 2-4, nu eindigde de wedstrijd in een remise.

Na zeven minuten zette Mohamed Rayhi de bezoekers op voorsprong. Na bijna een uur spelen verdubbelde Stanislav Manolev de voorsprong voor de ploeg van trainer Darije Kalezic.

In de tweede helft werd een doelpunt van Tobias Sana afgekeurd wegens buitenspel, maar een kwartier voor tijd kwam Jong Ajax via een benutte strafschop van Sam Hendriks toch tot de aansluitingstreffer. Jong PSV-verdediger Sander Heesakkers had hands gemaakt en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart.

In het restant van de wedstrijd kreeg de ploeg van trainer Alfons Groenendijk nog enkele goede mogelijkheden om te scoren, maar verder dan de gelijkmaker van aanvoerder Bas Kuipers kwam het niet.

Jong PSV staat na twintig wedstrijden met 27 punten op de tiende plaats in de Jupiler League. Jong Ajax heeft negentien punten uit evenzoveel duels en staat achttiende.