Er worden vanaf 2014 enkele veranderingen in de regels van de Formule 1 doorgevoerd. Dat is maandag besloten op een vergadering van de strategiegroep en de Formule 1-commissie in Parijs.

Eén van de belangrijkste mutaties is dat er dubbele punten te verdienen zullen zijn in de laatste race van het seizoen. Op die manier houden de rijders de maximale focus tot het einde van het seizoen. Zo zal er in 2014 in Abu Dhabi voor de winnaar geen 25, maar vijftig punten te verdienen zijn.

Verder komt er vanaf januari 2015 een limiet voor de uitgaven van de teams in de Formule 1. Een werkgroep heeft tot juni 2014 de tijd om hiervoor een waterdicht plan op te stellen.

Ook kunnen rijders hun vaste racenummer kiezen in de strijd om het wereldkampioenschap. Nummer één wordt vergeven aan de huidige wereldkampioen en de overige rijders kunnen een nummer tussen twee en 99 kiezen.

Voor kleine regelovertredingen wordt er een vijf seconden-straf ingevoerd. In welke vorm deze reprimande zal worden uitgevoerd is nog niet bekend.

Testdagen

Daarnaast vinden er van 17 tot 19 december 2013 testdagen plaats in Bahrein. Alle Formule 1-teams zijn hiervoor uitgenodigd.

Red Bull, Mercedes, Ferrari, McLaren Force India en Toro Rosso hebben deze uitnodiging geaccepteerd. Tijdens de race worden uit veiligheidsoverwegingen de Pirelli-banden getest.