Mede door het sterke spel van Lex Immers lijkt Feyenoord met overwinningen op PSV en sc Heerenveen op weg om zich nadrukkelijk bij de beste ploegen in de eredivisie te scharen. De Rotterdammers staan voorlopig vierde en hebben voor de winterstop nog twee thuiswedstrijden te gaan.

Feyenoord slaagde er tegen Heerenveen in om de tegenstander tijdens het eerste halfuur te overrompelen.

"We wilden de wedstrijd op dezelfde manier benaderen als PSV-thuis. Als we zo elke week spelen, hoeven we maar heel weinig punten te laten liggen", aldus Immers tegen NUsport.

"Dit seizoen hapert het weleens, maar we zijn op de goede weg. Zeker na het begin, toen we drie wedstrijden op rij verloren. We hebben toch de draad opgepakt en laten weer zien waarom we vorig seizoen zo goed hebben gedraaid."

Slap

Toch durft Immers nog niet te veel conclusies aan de twee opeenvolgende zeges te verbinden. "Het is zo moeilijk. PSV en Heerenveen doen het nu niet zo goed, maar daar win je niet zomaar van. Het zijn toch twee goede ploegen, alleen dan gaan mensen gelijk weer praten over de titel."

Gelukkig voor de ploeg van coach Ronald Koeman komen FC Groningen en PEC Zwolle de komende weken op bezoek in De Kuip. Immers: "We moeten gewoon zorgen dat we in die duels zes punten halen en tegen Heracles Almelo de volgende ronde van de beker bereiken. Dan gaan we met een goed gevoel de winterstop in."

"Als we in ons hoofd hebben dat we dit jaar iets kunnen halen met z'n allen, gaan we dat ook doen. Dan moeten we wel elke week honderd procent zijn en niet straks weer slap en zonder inspiratie spelen. Als we dat het hele seizoen beseffen, ga ik ervan uit dat we bij de eerste twee eindigen."

Statement

De 27-jarige Immers scoorde drie keer in de laatste vijf competitieduels, vooral tijdens uitwedstrijden is hij zeer trefzeker met vier van zijn totaalaantal van vijf doelpunten. "Het gaat er niet om dat ik belangrijk ben. We moeten uit tonen wat we thuis ook aan de mensen laten zien. Laat mij dan de uitgoals maken en Pellè de thuisdoelpunten."

Desondanks kreeg Immers in de eerste maanden van het seizoen de nodige kritiek. Vorige maand haalde hij in een interview uit naar zijn criticasters. "Ik ben er nooit heel erg mee bezig geweest, maar op een gegeven moment moest ik voor mezelf een statement maken. Het is niet zo dat ik bepaalde mensen wilde neerhalen, maar dat moest even naar buiten komen."

"Ik dacht heel simpel: ik doe altijd mijn best en als dat door bepaalde mensen niet goed gevonden wordt, dan mogen ze dat best uiten, maar niet zoals het is gebeurd. Dat stoorde me en ik probeerde er wat aan te doen. Nu heb ik mijn woordje terug gedaan en is het klaar. Het gaat goed nu en het is vooral belangrijk dat het goed gaat met Feyenoord."

Lees ook: Mulder: 'Ik zorg dat ik eerste keeper blijf bij Feyenoord'

Lees ook: Boëtius: 'Ik laat leuke dingen zien'