Daryl Janmaat verwacht dat Oranje het zwaar gaat krijgen in de groepsfase van het WK. De verdediger zag vrijdag bij de loting Spanje, Chili en Australië als tegenstanders uit de kokers rollen.

"Spanje is nog steeds top en ik denk dat zij de favoriet zijn. We hebben wel een kans, net als tegen iedereen", aldus Janmaat, die onder bondscoach Louis van Gaal is uitgegroeid tot de vaste rechtsback, tegen NUsport.

De Spanjaarden draaien de laatste tijd wat stroever met onder meer een nederlaag bij Zuid-Afrika en een gelijkspel tegen de Chilenen. Critici zeggen dat de regerend wereldkampioen de toptijd gehad heeft.

"Ik vind het een mooie en een lastige loting. Over Chili hoor ik ook goede verhalen en Australië zal vooral mentaal goed zijn. Natuurlijk gaat het WK meer leven door die loting. Ik kijk ernaar uit, heb er zin in."

Verdiend

Eerst concentreert Janmaat zich op de titelrace met Feyenoord. De 2-1 uitzege op sc Heerenveen was zeer welkom om in de buurt van de bovenste ploegen Vitesse, Ajax en FC Twente te blijven. "We doen niet onder voor bijvoorbeeld Vitesse. We moeten het de komende weken uitvechten."

Feyenoord heeft het geluk dat er voor de winterstop nog twee thuisduels wachten in de competitie met FC Groningen en PEC Zwolle. "Die moeten we allebei winnen en dan staan we er goed voor. Dit was een belangrijke overwinning, bij Heerenveen is het altijd lastig."

Janmaat nam tegen zijn oude club het voortouw door in het eerste halfuur de Friezen flink af te jagen. "We waren heel scherp en zetten veel druk vooruit. Dat is belangrijk tegen een ploeg met snelle aanvallers. Vorige week speelden we tegen PSV ook zo en zo wilden we nu weer beginnen."

Toch kwam Feyenoord nog in de problemen door een tegengoal van Kenny Otigba vlak voor rust. Aanvoerder Graziano Pellè ging vloekend en tierend de kleedkamer in. "Dat is logisch, hij is aanvoerder en mag wat zeggen. Die goal was een teleurstelling en kwam op een vervelend moment. Uiteindelijk was het een verdiende overwinning en daar zijn we blij mee."

Lees ook: Koeman blij met fel en agressief Feyenoord

Lees ook: Boëtius: 'Ik laat leuke dingen zien'

Lees ook: Mulder: 'Ik zorg dat ik eerste keeper blijf bij Feyenoord'

Lees al het voetbalnieuws op NUsport