Arjen Robben kan zijn contract bij Bayern München verlengen. De leiding van de Duitse club wil op korte termijn met de 29-jarige aanvaller in gesprek over verlenging van de verbintenis die in de zomer van 2015 afloopt.

''Ik ben optimistisch dat Arjen blijft, hij voelt zich heel goed in München'', zei bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge zondag bij Sport Bild Plus.

De reserveaanvoerder van het Nederlands elftal speelt sinds 2009 bij Bayern München en verlengde vorig jaar zijn contract tot medio 2015.

Robben bezorgde de 'Rekordmeister' in mei de Champions League door in de finale tegen Borussia Dortmund het winnende doelpunt te maken (2-1). Daarnaast legde hij afgelopen seizoen beslag op de titel in de Bundesliga en de DFB Pokal.

De Groninger zit momenteel in de lappenmand. In het treffen met FC Augsburg van afgelopen woensdag liep de buitenspeler een knieblessure op. Door een wilde actie van doelman Marwin Hitz deukte het bot aan de binnenkant van Robbens knie in. Hij komt dit kalenderjaar niet meer in actie.

In vorm

Robben was de afgelopen weken op dreef. Vorige week zaterdag verzorgde hij Bayerns volledige productie in het Bundesliga-duel met Eintracht Braunschweig (2-0 winst) en een paar dagen eerder opende hij de score in het Champions League-treffen met CSKA Moskou (1-3 winst).

De oud-speler van FC Groningen, PSV, Chelsea en Real Madrid is samen met Sven Kramer en Epke Zonderland genomineerd voor de titel van Sportman van het Jaar.