De Zuid-Koreaan Tae-Bum Mo heeft zich op de tweede 500 meter bij de Essent ISU World Cup in Berlijn gerevancheerd voor zijn nederlaag tegen Michel Mulder afgelopen vrijdag. In een onderling duel rekende de olympisch kampioen af met de schaatser van Team Beslist.nl; 34.87 om 34.95.

Mo klokte in Berlijn exact dezelfde tijd als Joji Kato, maar bleek twee duizendste van een seconde sneller te zijn. De Japanner moet daarom genoegen nemen met het zilver, Mulder pakte het brons.

De Nederlander won afgelopen vrijdag in Berlijn de eerste 500 meter van het wereldbekerweekeinde. Toen wist hij Mo wel af te troeven, eveneens in een onderling duel. Op de duizend meter een dag later nam de Zuid-Koreaan al revanche door Mulder net voor te blijven.

Jesper Hospes verbeterde zich ten opzichte van de eerste omloop op vrijdag. De ploeggenoot van Mulder kwam net tekort voor een 34’er, maar zijn 35.02 was wel goed voor de vijfde plaats op slechts een honderdste van een seconde van Keiichiro Nagashima.

Voor Hospes was het wel zijn beste resultaat in de World Cup dit seizoen.

In de stand om de wereldbeker veranderde er bij de laatste wedstrijd voor de Winterspelen van Sotsji niets. Mo blijft aan de leiding, voor Mulder.

Ronald Mulder en Jan Smeekens deden dit weekeinde niet mee in Berlijn. Zij zijn, met het oog op het olympisch kwalificatietoernooi van eind december, op trainingskamp in het Italiaanse Collalbo.

Lees ook: Mulder wil WK in Berlijn

Bekijk al het schaatsnieuws op NUsport