Stefano Denswil keert woensdag terug in de basisformatie van Ajax als de club bij AC Milan een ticket voor de volgende ronde van de Champions League wil afdwingen.

De verdediger vervangt Joël Veltman, die geschorst is als gevolg van de rode kaart die hij in het laatste Europese duel met FC Barcelona (2-1 zege) kreeg.

Trainer Frank de Boer kan in San Siro niet beschikken over de geblesseerde Siem de Jong en Nicolai Boilesen. Hij wilde zaterdag na de zege op NAC Breda (4-0) niet vertellen hoe hij beide spelers gaat vervangen.

Tegen NAC acteerde de rechtsbenige Ruben Ligeon als linksback en voetbalde Danny Hoesen als spits. In de slotfase speelde Bojan Krkic in de punt van de aanval en verhuisde Daley Blind naar zijn oude positie links in de defensie, waardoor er op het middenveld een plaatsje vrij kwam voor Christian Poulsen.

Snel

Ligeon moest zichtbaar wennen aan zijn nieuwe positie. Toch sloot De Boer niet uit dat hij tegen AC Milan weer start. "Ruben is snel en op die flank ligt tegen AC Milan veel ruimte'', aldus de trainer die heel tevreden is over het spel van Blind op het middenveld.

De Boer zag Krkic opnieuw goed invallen, net als vorige week tegen ADO Den Haag. Hoesen stelde teleur maar daar was een reden voor. "Hij had een grote blaar op zijn voet. Dat is lastig voetballen'', zei De Boer.

De bijna van een enkelblessure herstelde Sigthorsson gaat wellicht ook mee naar Milaan. Hij kan mogelijk invallen.

Ajax bekert alleen verder in de Champions League als het wint van AC Milan. Anders voetbalt het verder in de Europa League.

Lees ook: 'Goede generale voor wedstrijd tegen AC Milan'