Aanvaller Mike Havenaar van Vitesse moet vrezen voor een schorsing. De Japanse spits ging zaterdag tijdens de eerste helft van de gewonnen wedstrijd tegen PSV (2-6) hard op de enkel van Stijn Schaars staan, die daardoor uiteindelijk niet verder kon.

Scheidsrechter Bas Nijhuis had de overtreding van Havenaar niet gezien, maar na het terugkijken van de tv-beelden was hij resoluut in zijn oordeel.

"Dit is overduidelijk een rode kaart'', aldus Nijhuis. De arbiter benadrukte dat hij de situatie niet heeft beoordeeld. "De aanklager kan hier dus mee aan het werk.''

De aanklager betaald voetbal heeft de mogelijkheid om op basis van de beelden Havenaar alsnog aan te pakken. De lange spits maakte tegen PSV zijn vijfde doelpunt van het seizoen. Havenaar zette Vitesse halverwege de tweede helft op het spoor richting een historisch grote zege in Eindhoven.

Excuses

Na afloop bood de Japanse international zijn excuses aan aan Schaars, die met zijn rechtervoet in een slipper voorbij kwam strompelen.

De eerste diagnose is dat de PSV'er enkelbandletsel heeft, waardoor hij waarschijnlijk wel even aan de kant staat. Het duurt echter nog enkele dagen voordat er duidelijkheid is over de blessure. Waarschijnlijk wordt er maandag in het ziekenhuis een scan gemaakt van de enkel.

"Ik hoop dat het meevalt'', zei Havenaar. "Ik wilde de bal afschermen met mijn lichaam en zijn voet kwam precies onder die van mij. Het ging echt per ongeluk. Tijdens de wedstrijd heb ik al 'sorry' gezegd en daarna opnieuw. Ik deed het niet expres.''

Lees ook: Nog geen duidelijkheid over ernst blessure Schaars

Lees al het nieuws over de eredivisie op NUsport