Ajax begint zaterdagavond met Ruben Ligeon als linksback aan de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. De rechtsbenige vleugelverdediger vervangt de geblesseerde Lerin Duarte.

Daardoor neemt Daley Blind zijn inmiddels vertrouwde positie op het middenveld weer in.

Middenvelder Duarte mocht afgelopen zondag tegen ADO Den Haag (4-0 winst) nog aantreden als linksachter. Nicolai Boilesen was enkele dagen eerder geblesseerd uitgevallen in het Champions League-duel met FC Barcelona (2-1).

Trainer Frank de Boer kiest weer voor Niklas Moisander als kompaan van Joël Veltman in het hart van de defensie. Vorige week speelde Stefano Denswil daar nog.

Jasper Cillessen verdedigt zoals gebruikelijk het doel, voor hem start naast Veltman, Moisander en Ligeon ook Ricardo van Rhijn. Blind wordt op het middenveld vergezeld door Davy Klaassen en Thulani Serero. Voorin treedt de regerend landskampioen andermaal aan met Lasse Schöne, Danny Hoesen en Viktor Fischer.

Het eerste fluitsignaal in de Amsterdam Arena klinkt om 18.45 uur. Het treffen wordt geleid door Danny Makkelie, die vorige week de topper tussen Feyenoord en PSV in goede banen moest leiden.

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Ligeon; Klaassen, Blind, Serero; Schöne, Hoesen, Fischer.

Opstelling NAC Breda: Ten Rouwelaar; De Roover, Drost, Kwakman, Van der Weg; Buijs, Hadouir, Seuntjes; Lurling, Perica, Sarpong.