FC Utrecht is in de eredivisie aan een opmars bezig. De ploeg van trainer Jan Wouters behaalde vrijdagavond tegen hekkensluiter NEC de derde zege op rij (2-0). Daarmee klommen de domstedelingen voorlopig naar de zevende plaats op de ranglijst.

FC Utrecht moest wel doelman Robbin Ruiter dankbaar zijn. Hij stopte in de 75e minuut bij een stand van 1-0 een zwakke strafschop van Michael Higdon. NEC speelde op dat moment met tien man na de tweede gele kaart voor aanvoerder Ryan Koolwijk.

In de gelijkwaardige eerste helft was Jens Toornstra de beste man van het veld. De aanvoerder van FC Utrecht was bij vrijwel elke aanval betrokken en knapte ook veel verdedigend werk op. In de 23e minuut was de dynamische middenvelder dicht bij de openingstreffer. Doelman Kalle Johnsson kon hem nog net van scoren afhouden. Bij NEC liet Sören Rieks een open kans liggen.

FC Utrecht kwam kort na de rust op voorsprong. Een vrije trap van Tommy Oar belandde op de paal waarna verdediger Gévero Markiet met een kopbal toesloeg: 1-0. Kort daarna verzuimde eerst Elroy Pappot en daarna Oar de marge te verdubbelen.

Met Adam Sarota, na tien maanden terug na een zware knieblessure, voor landgenoot Oar trachtte Wouters zijn ploeg van nieuwe impulsen te voorzien. Kort daarna kreeg Koolwijk zijn tweede gele kaart.

Met tien man leek NEC kansloos, maar door een domme overtreding van Dave Bulthuis op Alireza Jahanbakhsh mochten de bezoekers nog wel een strafschop nemen. Ruiter kon het slappe schot van Higdon echter klemvast pakken. De Belg Steve De Ridder besliste kort daarna het duel: 2-0.