Oranje-aanvaller Arjen Robben vindt de WK-loting voor het Nederlands elftal een mooie uitdaging.

"Het is een zware, maar ook mooie poule", aldus Robben tegenover de NOS over de groep van Oranje met Spanje, Chili en Australië.

Nederland begint tegen wereldkampioen Spanje, een herhaling van de WK-finale van 2010. "Het is alleen vervelend om tegen de Spanjaarden te beginnen als je verliest. Er komt altijd een tweede kans, laten we die maar pakken."

Het tweede duel van Nederland is tegen Australië. "Dat is op papier de minste tegenstander in de poule, maar daar moet je ook nog maar van zien te winnen", stelt Robben.

Oranje sluit de poule af tegen Chili. "Ik had het er deze week al met teamgenoten bij Bayern München over, dat is een land om voor op te passen. Die hebben een hele sterke ploeg. Ze wonnen van Engeland op Wembley."

Brazilië

Toen Oranje in groep B werd ingedeeld, besefte de aanvaller van Bayern München dat het daarom in de achtste finale tot een confrontatie met gastland Brazilië (hoofd van groep A) kan komen. 

''Dat was het eerste waar ik thuis op de bank aan dacht. Brazilië is de favoriet om het toernooi te winnen, laten we die nog maar even ontlopen. Dan zit er waarschijnlijk niets anders op dan eerste worden in onze poule.''