Het Nederlands elftal stuit volgend jaar in groep B van het WK in Brazilië op Spanje, Chili en Australië.

De Engelsen ontmoeten in de op papier zware groep D Uruguay, Costa Rica en Italië, zo bleek vrijdag uit de loting in Costa do Sauípe.

Duitsland heeft het in groep G met het Portugal van Cristiano Ronaldo, Ghana en de Verenigde Staten ook niet heel erg getroffen.

De openingswedstrijd van het WK gaat tussen Brazilië en Kroatië. Met dat duel uit groep A begint de mondiale titelstrijd op 12 juni 2014. De poule bestaat naast het gastland en Kroatië uit Kameroen en Mexico.

Frankrijk en België lijken op voorhand het meest gunstig te hebben geloot. De Fransen, die ook nog het geluk hadden niet op de gevreesde plek in pot 2 te belanden, ontmoeten Zwitserland, Ecuador en Honduras in groep E. De Belgen zitten in groep H en spelen tegen Algerije, Rusland en Zuid-Korea.

Het Argentinië van Lionel Messi, één van de titelfavorieten, heeft met Bosnië-Herzegovina, Iran en Nigeria ook niet al te zware tegenstanders. Colombia gaat met Griekenland, Ivoorkust en Japan strijden om een plek in de achtste finales.

Groep A Brazilië, Kameroen, Mexico en Kroatië
Groep B Spanje, Chili, Australië en Nederland
Groep C Colombia, Ivoorkust, Japan en Griekenland
Groep D Uruguay, Italië, Costa Rica en Engeland
Groep E Zwitserland, Ecuador, Honduras en Frankrijk
Groep F Argentinië, Nigeria, Iran en Bosnië
Groep G Duitsland, Ghana, Verenigde Staten en Portugal
Groep H België, Algerije, Zuid-Korea en Rusland