BARCELONA - Frank de Boer gaat op zoek naar een andere club. Ook in het onderhoud dat zijn manager Rob Jansen dinsdag had met het bestuur van FC Barcelona bleek dat de verdediger slechts voor een jaar kan bijtekenen.

Daar gaat hij onder geen enkel beding mee akkoord. "Ik ben na dit seizoen transfervrij en ga eerst kijken naar een andere club. Ik kan alsnog bijtekenen. Ik wil in elk geval binnen een maand duidelijkheid over mijn toekomst."

Rob Jansen zegt dat de kans groot is dat De Boer vertrekt bij Barcelona. "Maar bij die club weet je het nooit, elke maand veranderen ze van mening. Zo raar gaat het daar."

Een belangrijk aspect in de onderhandelingen is wie de nieuwe trainer wordt. De huidige coach, Rexach, zal vrijwel zeker afscheid nemen. Ook speelt mee hoe ver de ploeg komt in de Champions League. Barcelona bereikte dinsdag de halve finale ten koste van Panathinaikos.

De recordinternational (31) zelf wil per se een contract voor twee of drie jaar. "Ik ben nog goed genoeg en nog jong zat een paar jaar bij Barcelona, of bij een andere topclub te spelen. Ik weet nu dat ik transfervrij ben. Ik wil niet weg, maar we gaan de markt op om te kijken naar andere clubs."

"Als ze denken dat ze een betere voetballer voor mij kunnen krijgen, moeten ze dat maar doen. Maar ze zullen zich nog wel eens achter de oren krabben als ik inderdaad vertrek. De kans dat ik vertrek, zit in de 80 procent."

Twee weken geleden schatte hij die kans nog op 50 procent. Zijn voorkeur gaat uit naar Spanje of Engeland. Er is interesse uit Engeland. Ook PSV heeft belangstelling. De Eindhovense club heeft zich nog niet gemeld bij Jansen of De Boer zelf. De speler staat niet onwelwillend tegenover een overgang naar Brabant.