AMSTERDAM - De benoeming van Marco van Basten en John van 't Schip als bondscoaches van het Nederlands Elftal lijkt niet ver weg meer. John van den Brom volgt het tweetal op als trainer van Jong Ajax, zo meldt De Telegraaf. "Ik zit in de wachtkamer. Ik moet afwachten of Van Basten en Van 't Schip rondkomen met de KNVB", aldus de oud-middenvelder van Ajax.

Ajax heeft donderdag bevestigd dat het John van den Brom wil aanstellen als coach van Jong Ajax. "Mochten Van Basten en Van 't Schip worden benoemd tot bondscoaches, dan zien wij in Van den Brom een geschikte opvolger", aldus algemeen directeur Arie van Eijden in een persbericht. Er ligt een eenjarig contract klaar voor de tweevoudig international.

Ajax had als voorwaarde voor de vrijgave van Van Basten en Van 't Schip gesteld dat de club een geschikte opvolger gevonden moest hebben. Daar zijn de Amsterdammers nu dus in geslaagd.

Van den Brom, die tussen 1993 en 1995 bij Ajax speelde, was het afgelopen seizoen trainer van zaterdaghoofdklasser Bennekom. De tweevoudig international speelde gedurende zijn profloopbaan verder bij Vitesse, Istanbulspor en De Graafschap.

Als mogelijke opvolger van Van den Brom bij Bennekom is Peter van Vossen in beeld. De voormalig international, die deze zomer geen nieuw contract kreeg van Vitesse, moet daarvoor wel dispensatie krijgen van de KNVB. Hij beschikt nog niet over de vereiste papieren.