Siem de Jong en Lerin Duarte moeten de duels van Ajax zaterdag tegen NAC Breda en woensdag tegen AC Milan laten schieten.

Duarte, die de afgelopen weken linksback Nicolai Boilesen verving, raakte donderdag op de training geblesseerd aan zijn rechterbovenbeen.

Hoe lang Duarte exact uit de roulatie zal zijn moet nader onderzoek uitwijzen. Eerder dit seizoen stond de 23-jarige Duarte al enkele weken aan de kant door een enkelblessure.

De Jong is nog niet hersteld van de hamstringblessure die hij vorige maand bij Oranje opliep in het oefenduel met Colombia. Bij Ajax hoopte men dat de aanvoerder het duel in Milaan we zou halen.

Ook voor Kolbeinn Sigthórsson komt het duel nog te vroeg. De IJslandse spits speelt na zijn enkelblessure mogelijk eerst maandag mee bij Jong Ajax, waarna bepaald wordt of hij mee gaat naar Milaan, waar Ajax woensdag de laatste groepswedstrijd in de Champions League speelt.

Ajax plaatst zich bij winst in San Siro voor de achtste finales van het miljoenenbal.

Ligeon

Ruben Ligeon keert tegen NAC terug in de selectie van trainer Frank de Boer. De rechtsback is hersteld van een voetblessure en speelde maandag al weer met Jong Ajax mee.

Volgens de De Boer is het zaak de 'flow' van de laatste weken vast te houden. ''Thuis in de Arena moeten we altijd drie punten halen. NAC doet het in thuiswedstrijden vaak goed, maar presteert buitenshuis wat wisselvalliger."

"Toch zullen we zaterdag weer top moeten zijn om ze te verslaan. Ik heb alle vertrouwen in een goede afloop'', aldus De Boer.

NAC moet het zaterdag zonder Danny Verbeek en Rydell Poepon stellen. Beide aanvallers hebben een liesblessure. Daardoor lijkt Stipe Perica in de spits een kans van trainer Nebojsa Gudelj te krijgen.

Verbeek liep zijn kwetsuur vorige week op in de wedstrijd tegen FC Groningen. Hij leek vrijdag weer aan te sluiten bij de groepstraining, maar kreeg vervolgens met een terugslag te maken.