De Amerikaanse skiester Lindsey Vonn keert vrijdag terug in het wereldbekercircuit.

De olympisch kampioene op de afdaling maakt in de Canadese plaats Lake Louise op dat nummer haar rentree, nadat ze enkele weken uit de roulatie was wegens een scheurtje in de kruisband van haar rechterknie.

Diezelfde kruisband scheurde ze in februari tijdens het WK in Schladming volledig, waardoor ze dit seizoen nog geen wedstrijd afwerkte.

De 29-jarige Vonn testte het gewricht woensdag al tijdens een training, waarna ze een dag rust nam om te zien hoe de knie zou reageren.

"Ik had geen pijn en de knie is niet opgezwollen. Ik heb zin in morgen, ik ben er klaar voor'', liet Vonn donderdag weten aan de krant USA Today.

De Amerikaanse won voorheen al veertien wereldbekerwedstrijden in Lake Louise, waar op zaterdag nog een afdaling wordt geskied en zondag een wedstrijd in de Super G.

Vonn is ook van plan in die twee wedstrijden te starten. "Als alles goed verloopt, ga ik aan alle races meedoen'', aldus Vonn, die nog drie WB-overwinningen nodig heeft om het record bij de vrouwen (62) van de Oostenrijkse Annemarie Moser-Pröll te evenaren.

De viervoudig winnares van de wereldbeker algemeen moest haar comeback dit seizoen al eens uitstellen. Ze was van plan terug te keren in Beaver Creek afgelopen week, maar het trainingsongeval waarbij ze het scheurtje in haar kruisband opliep vertraagde haar rentree.