Oud-wielrenner Gert-Jan Theunisse heeft eerder dit jaar in acuut levensgevaar verkeerd. De voormalig klimmer vertelt in zijn column in Wieler Revue ''tientallen'' hartaanvallen te hebben overleefd. 

Theunisse heeft inmiddels een operatie ondergaan waarbij een pacemaker is geïmplanteerd.

Theunisse (50) schrijft dat hij al langere tijd met pijn op de borst kampte en regelmatig flauw viel voordat hij besloot medische hulp te zoeken.

''Voor ik goed en wel besefte wat er nu eigenlijk aan de hand was, lag ik al op de intensive care aan een hele rits stekkers en infusen en werden er allemaal medicamenten rechtstreeks in mijn hart gespoten.''

''Blijkbaar had ik het laatste jaar al tientallen hartinfarcten gehad. Het flauwvallen dus… Mijn hart stond letterlijk en figuurlijk op springen.''

Peloton engeltjes

Theunisse, woonachtig op Mallorca, lag drie weken op de intensive care. Dankzij de pacemaker is het gevaar voorlopig geweken, al mag hij van de artsen nooit meer intensief sporten.

''Op dit moment gaat het redelijk, hoewel de pacemaker al enige malen mijn leven heeft moeten redden middels een enorme elektrische shock. Niemand begrijpt waarom ik nog leef, ze zeggen dat ik wel een heel peloton engeltjes op mijn schouders moet hebben gehad."