Mark Cavendish neemt op 23 maart 2014 niet deel aan Milaan-San Remo, de klassieker die hij in 2009 bij zijn eerste deelname op zijn naam schreef.

De Brit van Omega Pharma-QuickStep acht zichzelf kansloos door een ingrijpende parcourswijziging. Tussen de beklimmingen van de Cipressa en de Poggio is de Pompeiana opgenomen, een col van vijf kilometer op slechts twintig kilometer van de aankomst.

"Milaan-San Remo? Ik doe niet mee. En als de route zo blijft, doe ik misschien wel nooit meer mee. Misschien moet het wel zo zijn dat mijn succes in 2009 uniek blijft", vertelt Cavendish aan La Gazzetta dello Sport.

Door het nieuwe parcours wanen renners als Vincenzo Nibali en Philippe Gilbert zich kansrijk in de 'Primavera'. Beiden hebben van Milaan-San Remo hun eerste belangrijke doel van het seizoen gemaakt.

Voor Cavendish is de Tour de France de belangrijkste koers van 2014. "De eerste etappe begint in Leeds, in de buurt van de plek waar ik woon."

"Misschien kan ik zes of zeven ritten winnen. Maar ik zou ook aan de Giro d'Italia willen deelnemen als er daar net zoveel kansen liggen voor de sprinters."