Arjen Robben komt dit kalenderjaar niet meer in actie bij Bayern München. De knieblessure die hij woensdagavond opliep in het bekerduel met Augsburg door een wilde actie van doelman Marwin Hitz blijkt ernstiger dan gedacht.

Het bot aan de binnenkant van Robbens knie is ingedeukt, zo vertelde de Groninger aan de NOS nadat er een MRI-scan werd gemaakt in het ziekenhuis.

"Je kunt het vergelijken met een breuk, het is gewoon ingescheurd. Dit valt nog niet mee, ik ben er wel goed kapot van. Het kalenderjaar is voor mij sowieso voorbij."

De 29-jarige aanvaller mist onder meer het WK clubteams in Marokko van later deze maand. Clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt houdt, afhankelijk van verdere onderzoeken, rekening met een afwezigheid van zes weken van de Nederlander.

Veel pijn

Robben ging woensdag randje buitenspel op het doel van Augsburg af, maar werd hardhandig gestuit door doelman Hitz die hem met zijn noppen vol raakte. Op dat moment was Robben al afgevlagd.

"Ik ging vol voor de bal, ik wilde de keeper omspelen, maar hij kwam op een schandalige manier inglijden", aldus Robben.

"Hij doorboorde mijn been. Ik had verschrikkelijk veel pijn. Na een paar seconden keek ik naar beneden, naar mijn knie, het bloed spoot eruit. Daar schrok ik heel erg van. Ze hebben het heel snel dicht kunnen maken."

Hitz heeft inmiddels zijn excuses aangeboden, in zowel de media als aan Robben zelf. "Ik heb een sms gekregen, maar daar schiet ik niet zoveel mee op."

Bayern won de bekerwedstrijd tegen Augsburg met 2-0, Robben zorgde voor de 1-0.

Nominatie

De Nederlander was de afgelopen weken op dreef. Zaterdag verzorgde hij Bayerns volledige productie in het Bundesliga-duel met Eintracht Braunschweig (2-0 winst) en vorige week opende hij de score in het Champions League-treffen met CSKA Moskou (1-3 winst).

"Het ging zo lang goed. Het liep allemaal zo lekker en dan word ik er letterlijk uitgeschopt", treurt Robben.

"Het is ongelooflijk jammer wat Arjen in Augsburg is overkomen'', liet technisch directeur Matthias Sammer van Bayern weten. "Arjen was in de vorm van zijn leven en heeft voor ons zo veel duels mede beslist. Het is bitter. We zullen er alles aan doen om hem na de winterstop weer beschikbaar te krijgen."

Zondag werd bekend dat Robben samen met Sven Kramer en Epke Zonderland is genomineerd voor de titel van sportman van het jaar.

Bekijk de beelden: