Heerenveen heeft woensdag in het inhaalduel met ADO Den Haag verzuimd de vierde positie in de eredivisie over te nemen van Feyenoord. De Friezen kwam in Den Haag niet verder dan 1-1.

Met het gelijkspel mocht Heerenveen nog tevreden zijn ook, want Kenneth Otigba zorgde pas in blessuretijd voor de gelijkmaker van Heerenveen.

Beide ploegen begonnen voorzichtig, zonder daarbij tot goed voetbal te komen. Heerenveen zocht doorlopend via de vleugels de weer herstelde, maar niet imponerende topscorer Alfred Finnbogason. 

ADO Den Haag probeerde vanaf het beweeglijke middenveld spits Mike van Duinen te bereiken. Vanaf de zijkanten lukte dat niet, omdat Ninos Gouriye op rechts en Jerson Cabral op links totaal niet in de wedstrijd zaten.

Veel kansen waren er niet in de eerste helft. De beste mogelijkheid voor Heerenveen was nog die van de opgerukte centrale verdediger Otigba. ADO Den Haag kreeg iets meer mogelijkheden. Doelman Kristoffer Nordfeldt verkeek zich bijna op een vrije trap van Ricky van Haaren. En tien minuten voor de rust moest hij handelend optreden bij een schot van Van Duinen.

Halve omhaal

ADO Den Haag startte de tweede helft veelbelovend. Binnen tien minuten voorkwam doelman Nordfeldt tot tweemaal toe een Haags doelpunt. Eerst bij een knal van Van Duinen, daarna stopte hij een schot van Ninos Gouriye. Heerenveen stelde er weinig tegenover, mede omdat spelmaker Hakim Ziyech matig speelde.

ADO kwam twintig minuten voor tijd toch verdiend op voorsprong. Mike van Duinen schoot onder de vallende Nordfeldt door raak. Dat was voor Heerenveen het sein meer de aanval te zoeken. De thuisclub ontsnapte aan de gelijkmaker toen Danny Bakker bijna zijn eigen doelman Gino Coutinho passeerde. De paal redde hem. 

Even later maakte Otigba, met een fraaie halve omhaal, alsnog de enigszins onverdiende gelijkmaker.