ADO-trainer Maurice Steijn is boos over het feit dat de tuchtcommissie van de KNVB zijn spits Michiel Kramer voor vier duels wil schorsen. Volgens Steijn wordt zijn spits dubbel gestraft.

"Volgens mij is Kramer nu de enige speler in de eredivisie die een gele kaart krijgt en later ook nog rood op basis van televisiebeelden. En ook voor beide kaarten geschorst wordt. Ja, dit is uniek", zei Steijn woensdag tegen FOX Sports.

Kramer gaf doelman Jasper Cillessen zondag een stoot met zijn arm in de wedstrijd tegen Ajax. De spits kreeg daarvoor zijn vijfde gele kaart van het seizoen waardoor hij automatisch één wedstrijd geschorst is.

Normaal gesproken geldt dat als de scheidsrechter een situatie heeft gezien en beoordeeld, de tuchtrechtelijke organen niet meer in actie mogen komen.

Volgens de aanklager is het in dit geval echter zo dat arbiter Reinold Wiedemeijer tijdens het specifieke duel naar de benen van de spelers keek en de desbetreffende armbeweging daarom niet gezien en niet beoordeeld heeft. Tegen Kramer is daarom nóg vier wedstrijden schorsing geëist.

Steijn: "De KNVB gaat er nu van alles omheen draaien. Als ze dat willen doen, moeten ze dat met ingang van een nieuw seizoen doen."

Bruma

Steijn kan zich ook niet aan de indruk onttrekken dat er bij de tuchtcommissie sprake is van klassenjustititie. "Ik kan me een overtreding van Karim Rekik herinneren tegen PEC Zwolle, een maand geleden. Net als Kramer kreeg hij daarvoor geel."

"Ik zeg niet dat Rekik ook een paar wedstrijden schorsing had moeten krijgen, maar bij een topclub wordt dat niet gedaan en nu bij ons wel."

De trainer haalde ook de zaak van Jeffrey Bruma aan. De PSV-collega van Rekik maakte zondag na zijn rode kaart tegen Feyenoord een obsceen gebaar naar het publiek. "Ook hij komt daarmee weg. En dan moeten wij Kramer vier duels missen."