Alfred Finnbogason start woensdag in de basis bij sc Heerenveen in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.

De IJslander miste de wedstrijden van de Friezen tegen PSV en Go Ahead Eagles door een spierblessure. Dinsdag meldde trainer Marco van Basten al dat Finnbogason fit genoeg is om in actie te komen in Den Haag.

De topscorer van de eredivisie wordt in de aanval geflankeerd door Luciano Slagveer en Bilal Basacikoglu.

Magnus Wolff Eikrem ontbreekt bij Heerenveen vanwege privé-omstandigheden. Joeri de Kamps is net als tegen Go Ahead Eagles zijn vervanger op het middenveld dat verder gevormd wordt door aanvoerder Marten de Roon en Hakim Ziyech.

ADO Den Haag

Bij ADO Den Haag ontbreekt Michiel Kramer door een schorsing. De aanklager van de KNVB wil de spits voor vier duels schorsen vanwege een stoot met de arm tegen Ajax-doelman Jasper Cillessen afgelopen zondag.

Kramer is niet akkoord gegaan met dat voorstel. Hij kreeg voor de actie tegen Ajax wel zijn vijfde gele kaart, waardoor hij tegen Heerenveen ontbreekt. Ook Tom Beugelsdijk is er niet bij door een schorsing. Daarnaast meldde Gianni Zuiverloon woensdagochtend dat hij ziek is.

ADO Den Haag en Heerenveen zouden elkaar eigenlijk op 5 oktober treffen, maar vanwege de dramatische grasmat in het Kyocera Stadion besloot de KNVB het duel destijds af te gelasten.

Inmiddels ligt er kunstgras in het stadion van ADO waar om 18.45 uur wordt afgetrapt.

Opstelling ADO Den Haag: Coutinho; Malone, Wormgoor, Bakker, Meijers; Alberg, Van Haaren, Gehrt; Gouriye, Van Duinen, Cabral.

Opstelling Heerenveen: Nordfeldt; Otigba, Dijks, Van Anholt, Kruiswijk; De Kamps, De Roon, Slagveer; Ziyech, Basacikoglu, Finnbogason.