Hamburger SV heeft zich dinsdagavond ten koste van FC Köln geplaatst voor de kwartfinales van de DFB Pokal.

De ploeg van trainer Bert van Marwijk won met 2-1 van de club uit de Tweede Bundesliga.

Ivo Ilicevic maakte zes minuten voor tijd het beslissende doelpunt.

Rafael van der Vaart ontbrak nog bij de ploeg uit Hamburg vanwege een blessure aan zijn rechterenkel.

HSV was vlak voor rust op voorsprong gekomen door een fraaie volley van Maximilian Beister. Hij knalde een voorzet van Marcell Jansen in de kruising.

De Pool Adam Matuszczyk gaf de bezoekers snel na de hervatting hoop op een bekerstunt.  In de blessuretijd raakte Köln nog de paal. 

FC Kaiserslautern had beduidend minder moeite om de laatste acht te bereiken. De ploeg van coach Kosta Runjaic won met 3-0 bij FC Union Berlin. Will Orban en Simon Zoller scoorden in de eerste helft. Marcel Gaus deed dat na rust.

Schalke

Voor Schalke 04 is de achtste finale van het bekertoernooi het eindstation geworden. De club uit Gelsenkirchen verloor dinsdag op eigen veld met 1-3 van Hoffenheim. 

Schalke keek bij rust al tegen een 0-3 achterstand aan, waarna oud-PSV'er Jefferson Farfan nog iets terugdeed. Rivaal Borussia Dortmund bekerde wel verder. 

Schalke 04 kende tussen de 22e en de 35e minuut een rampzalige fase. Via Kai Herdling en twee goals van Kevin Volland liep Hoffenheim uit naar 0-3. Farfan scoorde halverwege de tweede helft, maar verder kwam Schalke niet. 

Bij de thuisploeg ontbrak de nog altijd geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar. De spits staat al aan de kant sinds 17 augustus en maakt vermoedelijk pas in februari of maart zijn rentree. 

Dortmund kende zoals verwacht weinig problemen met FC Saarbrücken. De runner-up van de Champions League zegevierde met 2-0 door goals van Julian Schieber en Jonas Hofmann. Saarbrücken staat voorlaatste in de Derde Bundesliga.