Michiel Kramer is niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van vier wedstrijden schorsing dat de aanklager betaald voetbal van de KNVB hem dinsdag deed.

Er hing de spits van ADO Den Haag een zware straf boven het hoofd voor zijn 'stoot' tegen Ajax-doelman Jasper Cillessen. Kramer zal zich nu moeten melden bij de tuchtcommissie van de voetbalbond.

In de met 4-0 verloren wedstrijd tegen Ajax liep Kramer keihard tegen Cillessen aan. Zijn overtreding werd door de KNVB omschreven als 'vermeende stoot met de arm'.

Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer bestrafte de 24-jarige Kramer zondag met een gele kaart, maar dat was volgens de arbiter voor een andere actie in hetzelfde duel met Cillessen.

Normaal gesproken geldt dat als de scheidsrechter een situatie heeft gezien en beoordeeld de tuchtrechtelijke organen niet meer in actie mogen komen.

Volgens de aanklager is het in dit geval echter zo dat Wiedemeijer tijdens het specifieke duel naar de benen van de spelers keek en de desbetreffende armbeweging daarom niet gezien en niet beoordeeld heeft.

Steijn

Marcus Berg (destijds PSV) en Guyon Fernandez (destijds Excelsior) kregen eerder met deze uitzondering van de KNVB te maken. ADO-coach Maurice Steijn haalde dinsdag in de AD Haagsche Courant uit naar de voetbalbond inzake de mogelijke schorsing van Kramer.

"Die actie van Kramer was absoluut een rode kaart. Ik zeg al jaren dat het gek is dat een gele kaart normaal gesproken niet teruggedraaid kan worden als het eigenlijk rood had moeten zijn. Maar pas die regels dan aan het begin van het seizoen aan."

De trainer suggereert dat de KNVB aan klassenjustitie doet. "Ik kan me een doodschop met twee benen vooruit van PSV'er Karim Rekik herinneren, waar hij ook geel voor kreeg in plaats van rood. Toen heb ik geen aanklager gehoord. Misschien het verschil tussen een topclub en ADO?"