De Nederlandse hockeysters gaan als groepswinnaar naar de kwartfinales van Hockey World League in Argentinië.

Oranje eindigde bovenaan in groep A na een overtuigende zege van 3-1 op Zuid-Korea. Lidewij Welten (twee keer) en Kitty van Male scoorden voor Nederland.

Het was de derde zege na de winst op Duitsland (6-0) en Engeland (3-2).

De formatie van bondscoach Max Caldas treft donderdag de nummer vier van groep B. Dat wordt vermoedelijk Nieuw-Zeeland, dat al twee nederlagen leed en dinsdag nog aantreedt tegen het sterke Australië.

Nederland leidde na vijf minuten spelen al met 2-0. Welten sloeg in de tweede minuut de bal op aangeven van Maria Verschoor in het doel van Zuid-Korea en nog geen drie minuten later ramde Van Male in de rebound van een strafcorner de bal achter keepster Jang Soo Ji.

Schrik

De schrik sloeg even toe bij Oranje toen Malou Pheninckx een stick vol in haar gezicht kreeg en met bebloede mond het veld verliet. De schade bleek mee te vallen, korte tijd later kon ze weer verder spelen. In de tussentijd had Welten al de 3-0 gemaakt.

In de tweede helft kwam de olympisch kampioen niet meer tot scoren. De concentratie verslapte enigszins en Zuid-Korea kon af en toe gevaarlijk worden. In de 63e minuut leidde dat tot de tegentreffer van Cheon Eunbi.