Alfred Finnbogason maakt woensdag in de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag zijn rentree bij sc Heerenveen.

De topscorer van de eredivisie is voldoende hersteld van zijn spierblessure om in actie te komen op het kunstgras van het Kyocera Stadion.

Finnbogason, dit seizoen al goed voor veertien competitietreffers, miste de duels van de Friezen met PSV (1-1) en Go Ahead Eagles (3-1 winst). Die wedstrijden volgden vlak nadat hij met IJsland het WK misliep doordat Kroatië in de play-offs te sterk bleek.

Trainer Marco van Basten is blij dat Finnbogason terugkeert. "Hij is een belangrijke speler voor ons. Maar ook zonder hem hebben we met het gelijkspel tegen PSV en de winst op Go Ahead Eagles goed gepresteerd. Maar ik heb toch liever dat hij meedoet", aldus de trainer op de website van Heerenveen.

Van Basten verwacht een zwaar duel tegen ADO. ''Het wordt een lastig karwei. ADO is een moeilijk te bestormen kasteel. De ploeg heeft de punten zelf hard nodig, dus de spelers zullen er vol voor gaan. Ik verwacht een strijdbaar ADO Den Haag. We moeten ons niet laten verrassen."

Eikrem

Heerenveen en ADO werken woensdag een inhaalwedstrijd af omdat het veld van de Hagenaars in oktober in slechte staat verkeerde. Even later werd er kunstgras aangelegd in het stadion. 

Magnus Wolff Eikrem ontbreekt bij Heerenveen vanwege privé-omstandigheden. Joeri de Kamps lijkt net als tegen Go Ahead Eagles zijn vervanger te worden op het middenveld.

Bij winst op ADO stijgt de ploeg van coach Marco van Basten naar de vierde plaats op de ranglijst. De thuisclub hoopt de gevarenzone te verlaten. De formatie van Maurice Steijn staat momenteel zestiende in de eredivisie. Ook Go Ahead Eagles en Heracles Almelo spelen woensdag een inhaalwedstrijd.

Heracles

Heracles Almelo wil woensdag op bezoek bij Go Ahead Eagles koste wat kost de winst behalen. De ploeg van trainer Jan de Jonge verloor de laatste drie competitiewedstrijden. 

Met name het positiespel van de ploeg uit Almelo laat volgens De Jonge te wensen over. ''We zijn er enorm druk mee om dat te verbeteren.''

In de Adelaarshorst wordt woensdag het restant van de gestaakte wedstrijd van 3 november uitgespeeld. Het duel werd toen in de 21e minuut afgebroken omdat het veld door de regen onbespeelbaar was geworden. 

Op de beter bespeelbare grasmat wil De Jong woensdag zien dat zijn ploeg onder de druk uit voetbalt, die ongetwijfeld wordt opgelegd door de thuisclub. ''Ze spelen heel enthousiast en we zullen vol aan de bak moeten.''

Heracles kan niet beschikken over de geblesseerden Milano Koenders, Aleksei Kangaskolkka, Edwin Gyasi, Thomas Bruns en Leon van Dijk.