Formule 1-coureur Nico Hülkenberg keert terug naar Force India. De renstal van de Indiase biermagnaat Vijay Mallya bevestigde dinsdag de komst van de 26-jarige Duitser.

Hülkenberg reed in 2012 ook voor Force India. Het afgelopen jaar reed hij voor Sauber. Hülkenberg is een meerjarig contract overeengekomen. 

De coureur beleefde bij Sauber een teleurstellende eerste helft van het seizoen, maar finishte na de zomerstop enkele keren in de top zes. Hij eindigde als tiende in het kampioenschap.

''Het team zet hoog in voor 2014 en ik hoop dat mijn ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, zal helpen om de gestelde doelen te bereiken'', reageerde een opgetogen Hülkenberg.

''Ik geloof oprecht dat we met een sterke bolide de strijd aangaan. Ik heb veel goeds gehoord over de nieuwe Mercedes-motor.''

Hülkenberg was ook in beeld bij Lotus, maar die renstal lijfde vorige week de goed gesponsorde Venezolaan Pastor Maldonado in.

Wie de tweede rijder bij Force India wordt, is nog niet bekend. De Duitser Adrian Sutil en de Schot Paul di Resta, de coureurs van afgelopen seizoen, hebben allebei nog geen overeenkomst.