Jorien ter Mors keert bij de World Cup in Berlijn, de vierde in de huidige cyclus, terug op de langebaan. Ze gaf de afgelopen periode de voorkeur aan shorttrack.

Ter Mors liet de World Cups langebaan in Noord-Amerika lopen om zich via de wereldbeker shorttrack te kwalificeren voor de Olympische Spelen op die discipline.

Ze rijdt in Berlijn de 1000 meter, 1500 meter, 3000 meter en de ploegachtervolging. Dat geldt ook voor Ireen Wüst die alleen de World Cup in Astana vorige week oversloeg.

Marrit Leenstra zal dat tweetal vergezellen in de ploegachtervolging. Ze keert terug in Berlijn nadat ze ziek was geworden bij de eerste World Cup in Calgary en komt ook uit op de 500 meter, 1000 meter en 1500 meter. Margot Boer en Lotte van Beek zijn in Berlijn ook weer van de partij nadat ze in Kazachstan ontbraken.

Kramer

Bij de mannen ontbreken grote namen als Sven Kramer, Stefan Groothuis, Jan Smeekens, Koen Verweij en Kjeld Nuis. Lennart Velema, Hein Otterspeer en Thomas Krol krijgen mede daardoor de kans om hun eerste World Cup-wedstrijd van het seizoen rijden.

Mark Tuitert (500 en 1500 meter) en Jan Blokhuijsen (1500 meter, 5000 meter en ploegachtervolging) keren in Berlijn terug. Dat geldt ook voor Jorrit Bergsma en Bob de Jong die afgelopen week met de BAM-ploeg op trainingskamp waren op Tenerife.

Deze week vertoeven de ploegen van coach Jac Orie, Team Activia bij de vrouwen en BrandLoyalty bij de mannen, voor een trainingskamp in Collalbo. De TVM-rijders van coach Gerard Kemkers zitten ook in Italië om zich voor te bereiden op het olympisch kwalificatietoernooi in Heerenveen eind deze maand.

Vrouwen

500 meter: Margot Boer, Thijsje Oenema, Anice Das, Marrit Leenstra en Mayon Kuipers.

1000 meter: Lotte van Beek, Ireen Wüst, Margot Boer, Marrit Leenstra en Jorien ter Mors.

1500 meter: Ireen Wüst, Lotte van Beek, Marrit Leenstra, Jorien Voorhuis en Jorien ter Mors.

3000 meter: Antoinette de Jong, Jorien Voorhuis, Linda de Vries, Ireen Wüst en Jorien ter Mors.

Ploegachtervolging: Ireen Wüst, Marrit Leenstra en Jorien ter Mors.

Mannen

500 meter: Michel Mulder, Jesper Hospes, Mark Tuitert, Lennart Velema en Hein Otterspeer.

1000 meter: Michel Mulder, Sjoerd de Vries, Hein Otterspeer, Thomas Krol en Lennart Velema.

1500 meter: Rhian Ket, Mark Tuitert, Jan Blokhuijsen, Thomas Krol en Wouter olde Heuvel.

5000 meter: Jorrit Bergsma, Bob de Jong, Jan Blokhuijsen, Douwe de Vries en Rob Hadders.

Ploegachtervolging: Jan Blokhuijsen, Jorrit Bergsma en Douwe de Vries.