Voor Joachim Löw is Brazilië komende zomer in eigen land de topfavoriet voor de wereldtitel. 

Dat vertelde de bondscoach van Duitsland dinsdag voordat hij vertrok naar Costa do Sauipe, waar vrijdag de loting voor de eindstrijd wordt verricht.

Löw heeft de opdracht de wereldtitel na achttien jaar weer terug naar Duitsland te brengen. ''De spelers gaan daar alles aan doen'', verwacht hij.

''Maar je wordt niet zo maar wereldkampioen. Wie denkt dat we die bokaal wel even op gaan halen, die onderschat de situatie. Alles moet kloppen als je die titel wilt winnen."

"Nergens wordt het voetbal zo intensief beleefd als in Brazilië. Het gastland heeft een groot thuisvoordeel. Ik was ook erg onder de indruk van Brazilië op de Confederations Cup.''

Groepshoofd

Duitsland en Brazilië zijn vrijdag allebei groepshoofd bij de loting en kunnen elkaar niet treffen in de poulefase. De Duitsers staan tweede op de FIFA-ranking en de Brazilianen bezetten de tiende plaats.

Duitsland hoorde in de aanloop van het WK van 2010 en EK van 2012 ook bij de favorieten. Het land eindigde als derde in Zuid-Afrika en werd tijdens de Europese eindronde in Polen en Oekraïne in de halve finale uitgeschakeld.

Lees ook: Somber perspectief voor niet-groepshoofd Oranje

Lees ook: 'Meer zorgen om steden dan om tegenstanders'