HILVERSUM - Het tennistoernooi van Hilversum is donderdagzijn grote publiekstrekker kwijtgeraakt. Dat gebeurde buiten deschuld van Martin Verkerk om. Hij trok zich bij de Challenger terugwegens een blessure.

De Alphense tennisser, afgelopen zondagwinnaar van de Dutch Open in Amersfoort, heeft last van eenpijnlijke borstspier. Hij ondergaat vrijdag een mri-scan, die moetuitwijzen hoe lang hij uit de roulatie is.

Kwartfinale

Door de afmelding van Verkerk bereikte Matwé Middelkoop, die viade kwalificaties het hoofdtoernooi binnenstapte, zonder te spelende kwartfinales. Daarin heeft hij gezelschap van Peter Wessels,Dennis van Scheppingen en de opzienbarende Jesse Huta Galung.

Wessels won donderdag zijn tweede partij van Fred Hemmes jr. HetNederlandse onderonsje was met 6-4 en 6-0 voor Wessels, die nu opMiddelkoop stuit. Van Scheppingen had meer last van de DuitserBjorn Phau. De Nederlander, op de Dutch Open nog in de halvefinale, was in de eerste set met 7-5 te sterk. In de tweede setbleek hij de koelste in de tiebreak. Van Scheppingen stuit in dekwartfinales op de Fransman Richard Gasquet.

Fikse aderlating

Het vertrek van Verkerk was een fikse aderlating voor hetevenement. Hij liep de blessure zondag bij de Dutch Open op, maarkon toen met een pijnstiller verder spelen. "De pijn moest voor detitel wijken," aldus de tennisser. "Het is vervelend dat deblessure zich openbaart op een moment dat ik goed speel."

Olympische spelen

Voorlopig gaat hij het enkele dagen rustig aan doen. Verkerkhoopt over enkele weken deel te nemen aan de Olympische Spelen vanAthene. "Niet meedoen zou erg jammer zijn, want dat is het mooistedat er is."

Het toernooi in Toronto, dat maandag begint, laat hij zeker aanzich voorbij gaan.