Ajax probeert het in 2015 aflopende contract van Stefano Denswil te verlengen. Directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft reeds een eerste gesprek gevoerd met Winnie Haatrecht, de zaakwaarnemer van de twintigjarige verdediger.

"We zijn zeer tevreden over de ontwikkeling van Stefano en willen hem daarvoor belonen", vertelt Overmars aan De Telegraaf.

Denswil staat sinds de transfer van Toby Alderweireld naar Atlético Madrid afgelopen zomer bijna structureel in de basis.

De verdediger maakte sinds 2001 deel uit van de jeugdopleiding van de Amsterdammers en vierde op 31 oktober 2012 in het bekerduel met ONS Sneek zijn debuut in het eerste.

Haatrecht

Belangenbehartiger Haatrecht laat aan NUsport weten dat hij en Denswil later deze maand verder praten met Ajax. "De afspraak is gemaakt om voor oud en nieuw weer met elkaar te praten."

"Hij is tevreden bij Ajax. Als we gaan praten, is er altijd de intentie om eruit komen. Het zou mooi zijn als dat voor het nieuwe jaar lukt."

Haatrecht laat in het midden welke contractduur wordt besproken en benadrukt dat Ajax niet heeft aangeklopt omdat andere clubs in Denswil geïnteresseerd zijn. "Dat is niet aan de orde."