Guus Hiddink heeft de uitspraken van zijn zaakwaarnemer Cees van Nieuwenhuizen dat de trainer graag bondscoach van het Nederlands elftal wordt na het WK genuanceerd.

Nieuwenhuizen meldde vorige week dat de ervaren coach ervoor openstaat om Louis van Gaal op te volgen na het mondiale toernooi komende zomer in Brazilië. "Guus wil graag, hij is er klaar voor. Als de KNVB belt en een kop koffie komt drinken, verwacht ik dat we er snel uit zijn."

"Dat is niet zo", reageert Hiddink bij FOX Sports. "We zitten in een rustige periode en dat is prima. Na een aantal jaren over de wereld te hebben gezworven, is dat ook wel even lekker."

"Laten we de zaken voorstellen zoals ze zijn. Ik ben een poos geleden gestopt (Hiddink stapte afgelopen zomer op bij het Russische Anzhi, red.). Ik zit nog midden in de periode om even niks te doen."

Toekomst

De trainer, die eerder tussen januari 1995 en juli 1998 al 38 interlands aan het roer stond bij Oranje, sluit niet uit dat hij weer een nieuwe klus zal oppakken.

"Ik heb niet definitief gezegd dat ik niet nog wat wil doen in het voetbal. Maar ik kan niet zo ver in de toekomst kijken. Wat er uit komt, zien we met een aantal maanden wel."

"Wat ik zou doen als de KNVB zou bellen? Dat zijn van die 'als-vragen'. Ik laat het wat dat betreft nog even open wat ik eventueel volgend jaar zou gaan doen."

De KNVB heeft al laten weten geen haast te hebben bij de aanstelling van een nieuwe bondscoach. Ronald Koeman wordt ook vaak genoemd als kandidaat. De Feyenoord-coach heeft laten doorschemeren dat hij Oranje graag een keer wil leiden, maar zal eerst in januari met de clubleiding van de Rotterdammers om de tafel.