ADO Den Haag-aanvaller Michiel Kramer wacht mogelijk een schorsing. De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar de 'vermeende stoot met de arm' die Kramer zondag gaf aan Ajax-doelman Jasper Cillessen.

Kramer raakte Cillessen in de eerste helft van het duel dat met 4-0 gewonnen werd door de Amsterdammers. 

Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer bestrafte de 24-jarige Kramer met een gele kaart, maar dat was volgens de arbiter voor een andere actie in hetzelfde duel met Cillessen.

Normaal gesproken geldt dat als de scheidsrechter een situatie heeft gezien en beoordeeld, de tuchtrechtelijke organen niet meer in actie mogen komen.

Volgens de aanklager is het in dit geval echter zo dat Wiedemeijer tijdens het specifieke duel naar de benen van de spelers keek en de desbetreffende armbeweging daarom niet gezien en niet beoordeeld heeft.

Beide clubs, de twee assistent-scheidsrechters en de vierde man is om een verklaring gevraagd. Zij hebben tot dinsdagmiddag 12.00 uur de tijd om te reageren. Kramer zelf gaf zondag na de wedstrijd al toe dat hij een rode kaart had verdiend voor zijn actie.

Lees al het eredivisienieuws op NUsport